miércoles, 22 de octubre de 2014

Pasos i Exemple del Mètode Científic:

Pasos:


Exemple:

1.Una poma cau d’un arbre.
2.2.Per què els objectes cauen al terra?
3.3.Hi deu haver alguna cosa que els atrau cap al centre de la Terra.
4.4.Tirem uns quants objectes, i veiem que tots cauen al terra.
5.5.Hi ha un factor anomenat Gravetat, que fa que tots els objectes es sentint atrets al centre de la Terra.

Què és la pseudociència ?

Conjunt de toeries que pretenen explicar fenòmens de la natura, sense complir un mínim de condicions o requisits que cal complir per tal que puguin considerar-se explicacions científiques.

Exemple: Astrologia, Grafologia, Telequinesi, etc.

lunes, 20 de octubre de 2014

La ciènia y la ètica :

La ètica consisteix en una branca de la filosofia que estudia la naturalesa del que és bo o moralment correcte. Aquesta té molta importància en relació amb la ciència ja que els avenços cièntifics si no s'utilitzen de manera correcte poden ser molt perjudicals (un exemple podrien ser les armes químiques), aquí entra el paper de la ètica que ens diu si és correcte o no.

Ciència i Tecnologia



L’objectiu de la ciència és conèixer i entendre el perquè dels fenòmens de l’entorn físic, natural i social. L’objectiu de la tecnologia és satisfer les necessitats humanes. 

Avui es parla de tecnociència perquè la ciència i la tècnica estan molt relacionades entre si. La ciència ara investiga, no únicament per conèixer, sinó per desenvolupar tecnologies concretes. I ara la tecnologia treballa per satisfer, no solament les necessitats de les persones, sinó també els problemes de la ciència. 

Objectiu de la Ciència:

La ciència persegueix explicar els esdeveniments del món mitjançant l’anomenat mètode hipotètico-deductiu. Explicacions sistemàtiques de les realitats que estudia (el món físic, àmbit humà i social).

Què és la ciència ?

La ciència és un conjut de coneixements. Ciència és el coneixament del saber conscient i capaç de ser comunicat i discutit, organitzat i en el sentit de fer factible les operacions que permetin l'aproximació a la realitat, i sempre aportant coneixements que puguin ser desmentits amb el criteri de validesa.